Cheb: Na Skalce se upraví prostranství a v Lesní přeložky (TV Západ)

Za necelý milion korun se na chebském sídlišti Skalka upraví prostranství mezi poštou a prodejnou Ohana. Kromě výsadby dvou desítek stromů a několika trvalkových záhonů, přibudou lavičky a odpadkové koše.

dezinfekce

Vybudován bude rovněž nový dlážděný chodníček, který povede přes hlavní travnatou plochu.

"V místech, kde stála dříve ta socha s holubicí. Dojde tam k vysázení některých dřevin, bude osazen nový mobiliář. Celková částka bude 980 tisíc korun," uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Velká investiční akce na tomto panelovém sídlišti v Lesní ulici se naopak přesune na příští rok. 

"Původně jsme předpokládali a bylo v kolonce Lesní 32 milionů na rekonstrukci alespoň jedné etapy této ulice na parkovací místa, což nám umožnila dohoda se Sokolovskou uhelnou tím, že jsme nakoupili ten potřebný pozemek, který jsme na ta parkovací místa potřebovali. Vzhledem k tomu, že rozpočet se vyvíjel, jak se vyvíjel, tak jsme i tuto ulici museli s těžkým srdcem škrtnout, ale nechali jsme tam alespoň částku 3 miliony korun na realizaci přeložky, především vedení ČEZu a plynu," přiblížil místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Největší část investice se uskuteční v roce 2023, kdy se za zhruba 27 milionů korun opraví první etapa ulice s řadou parkovacích míst. Jedná se o úsek mezi křižovatkou s ulicí Stavbařů směrem k přehradě Skalka. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy