Cheb: Na pozemky po kasárnách vznikne projektová dokumentace (TV Západ)

Mezi atraktivní rozvojová území města Chebu patří pozemky po bývalých kasárnách na Zlatém Vrchu. Po deseti letech, kdy lokalita chátrala, proběhly v minulých letech demolice původních objektů. Město se v současnosti zabývá plánem na přípravu celého území pro budoucí výstavbu.

dezinfekce

„My na projektovou dokumentaci máme na letošní rok vymezenou částku 3 miliony korun. Tam bychom chtěli vlastně dojít až k projektové dokumentaci pro územní a stavební povolení tak, aby stavební povolení bylo vydáno nejpozději za rok. My jsme ještě o celém tom území přemýšleli a myslíme si, že by bylo dobré doplnit či zhotovit předtím, než tam vzniknou sítě a komunikace pro propojení, tzv. regulační plán. Tento plán by měl jasně stanovit výškové poměry staveb, jejich uspořádání na pozemcích, čáru zástavby. Myslíme si, že to území je tak cenné, že si zaslouží mít tam určitou harmonii a jednotu. Ne, aby tam docházelo k tzv. lidové tvořivosti, nýbrž, aby tam byl pevný řád. Uvažuje se tam o bytových domech, a to úplně v těch spodních patrech svahu – na „patě“. Tak, aby i přes ně bylo vidět, aby tam nebylo zakryto a nekoukal někdo někomu do kuchyně, ale bylo tam opravdu důstojné bydlení,“ vysvětlil místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Projektová dokumentace by měla vymezit možné komunikace, inženýrské sítě, ale i přibližné rozparcelování území. Velmi důležité bude také dopravní napojení. 

„Na tu Ašskou je pak možnost dostat se Havlíčkovou ulicí, kterou vlastně řešíme v souvislosti na propojení ulice Vodní a dál na křižovatku na Ašskou. Havlíčkova ulice by měla umožnit zespoda a další možnost by byl přístup z ulice Komorní, která souvisí s ulicí Lipskou. Již dnes jsou tyto ulice propojeny kruhovým objezdem, který byl budován právě pro tento rozvoj,“ dodal Pospíšil.

Před čtyřmi lety vzniklo během architektonické soutěže několik urbanistických studií. Ty předpokládají výstavbu jak bytových domů, tak samostatně stojící rodinné domy. Vzhledem k rozsáhlosti celého území bude také nutné počítat s výstavbou objektů občanské vybavenosti. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy