Cheb: Na malém Zlatém vrchu vznikají nová parkoviště

Výstavba nového parkoviště byla zahájena na začátku letošního května a hotova má být v první polovině srpna.

dezinfekce

Více než dvě desítky parkovacích míst přibudou již v polovině letošního roku „pod plicákem“, kde je situace s parkováním jedna z nejhorších v Chebu. Nové parkoviště zde vzniká v prostoru mezi ulicí Na Vyhlídce a panelovými domy.

„V roce 2015 občané z Hrnčířské ulice a okolí podepsali petici s více než stovkou podpisů, ve které nás žádali, abychom s parkováním v této oblasti něco udělali. Původní záměr byl takový, že se nové parkoviště vybuduje už v loňském roce, ale během přípravy se ukázalo, že nejprve se musela udělat přeložka teplovodu,“ vysvětlila místostarostka Licková.

Výstavba nového parkoviště byla zahájena na začátku letošního května a hotova má být v první polovině srpna. Podle projektové dokumentace mělo nové parkoviště stát přibližně 3,9 milionu korun. Vysoutěžená částka činí necelých 2,3 milionu, což už je oproti odhadu významná úspora. Předmětem veřejné zakázky je vybudování 24 nových parkovacích stání, chodníkových ploch, rekultivace ploch a výsadba nové zeleně v prostoru mezi ulicí Na Vyhlídce a panelovými domy. Na základě požadavku občanů bude vysazena odborem správy majetku zeleň podél parkoviště, která zabrání osvitu bytů obyvatel panelového domu přijíždějícími automobily.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy