Cheb: Město varuje před riziky odpojení od centrálního tepla (TV Západ)

Společnost TEREA Cheb s.r.o. je dodavatelem centrálně distribuovaného tepla a teplé vody ve městě. To zajišťuje pomocí plynových kotelen s kogeneračními jednotkami. V poslední době se některé z panelových domů chystají odstoupit od tohoto způsobu vytápění. Město ale upozorňuje na možná rizika tohoto kroku.

dezinfekce

„Společnost TEREA v současné době čelí tomu, že se např. několik panelových domů hodlá odpojit od systému centrálního zásobování, což vnímáme jako velký problém. Přitom se ukazuje, že ekonomicky to nedává smysl. Bohužel jsou ale mnohdy lidé ovlivněni nějakou mediální kampaní dealerů panelákových jednotek. Následně se nechají přesvědčit, že to pro ně bude výhodné. Když ale skutečně započítáte všechny ceny – obnovy kotlů, revizí, ceny plynu atd., tak skutečně centrální zásobování vychází lépe. Je i na společnosti TEREA a jejím jednatelům bylo uloženo, aby v tomto směru pracovali velmi aktivně a přesvědčovali občany, že centrální zásobování je pro ně výhodné,“ upozornil starosta Chebu Antonín Jalovec.

Cena za GJ v Chebu byla v roce 2018 na úrovni necelých 558 korun. Od letoška má podle Energetického regulačního úřadu stoupnout na skoro 610 korun. Společnosti TEREA se daří dodávat teplo i firmám do průmyslového parku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy