Cheb: Město opět začne seniorům distribuovat potravinové balíčky

Vedení města rozhodlo o znovuzavedení potravinové pomoci pro osaměle žijící seniory. K tomuto kroku vedla aktuální epidemiologická situace ve městě a s tím spojené vysoké riziko nákazy této nejohroženější skupiny občanů. Potravinová pomoc ze strany města bude poskytnuta do konce ledna s tím, že o další distribuci balíčků rozhodne aktuální stav pandemie covid-19.

dezinfekce

Pracovníci Správy zdravotních a sociálních služeb a dobrovolníci budou na základě požadavků seniorů, žijících v Chebu, bezplatně rozvážet potravinové balíčky (např. pečivo, ovoce, zelenina, mléčné výrobky). 

Pomoc je určena seniorům ve věku od 75 let, kteří žijí osaměle, nebo ve společné domácnosti s dalšími osobami pobírajícími starobní důchod. Nabídka se nevztahuje na seniory, kteří žijí společně s dětmi či jinými osobami, které jim mohou obstarání základních potravin zabezpečit.

„Bohužel jsme zaznamenali několik případů zneužívání této služby lidmi, kteří mají děti, blízké či jiné rodinné příslušníky, kteří by mohli nákupy pro starší občany obstarat. Ze seznamu, který máme k dispozici, bude nyní vyřazeno několik osob, u kterých byla tato skutečnost zjištěna. Pomoc ze strany města je zaměřena opravdu pro osaměle žijící seniory,“ sdělil místostarosta Jiří Černý.

Na Správě zdravotních a sociálních služeb bude od pátku 8. 1. 2021 zřízena telefonní linka, kam mohou občané volat v době od pondělí do pátku v čase 8.00 - 14.00 hodin.

KONTAKT: 777 455 519
ROZVOZOVÉ DNY: úterý a pátek

Tato služba je pro občany bezplatná a bude poskytována do konce ledna 2021. Dle dalšího vývoje pandemie vedení města rozhodne o možném prodloužení této služby. 


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy