Cheb: Lupič přitiskl prodavači nůž k zádům a požadoval po něm peníze

Kriminalisté obvinili padesátiletého muže ze zvlášť závažného zločinu loupež, kterého se dopustil poslední lednový den v jedné z chebských prodejen mobilních telefonů.

dezinfekce

V odpoledních hodinách přišel do prodejny s mobilními telefony muž, který zde požádal prodavače o ukázku jednoho z mobilních telefonů. Jakmile mu ho prodavač poskytnul, muž vytáhnul ze své kapsy kuchyňský nůž, který přiložil prodavači k zádům, následně ho chytl do tzv. „kravaty“ s tím, že po něm požadoval finanční hotovost.

Prodavač muži odvětil, že na prodejně žádné peníze nemá, že pro ně musí domů. Podezřelý tedy donutil prodavače, kterému držel nůž u krku, aby šli k němu domů. Prodavač ze strachu o svůj život uposlechnul pokynů. Jejich příchod do bytu zaznamenala manželka prodavače, které muž řekl, že pokud nedostane 5 000 Kč, tak jejího manžela bodne nožem, který v tu dobu stále držel na jeho krku. Když mu žena oznámila, že ani ona nemá žádné peníze, svolil, aby opustila byt a finanční hotovost sehnala u své příbuzné. Následně žena zavolala na tísňovou linku 158 a celou věc oznámila. Mezitím se prodavači podařilo dostat se ze sevření muže, který mu držel nůž na krku, a společně s manželkou utekli před dům, kde čekali na příjezd hlídky Policie České republiky. Muž po chvíli přišel za nimi a před domem čekal s nimi v domnění, že přijde příbuzný s penězi. To už ale byla na cestě policejní hlídka Obvodního oddělení Cheb – město, která na místě muže zadržela.

Po provedených úkonech byl obviněný muž umístěn do policejní cely, neboť jsou ve věci prováděny další vyšetřovací úkony. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy