Cheb: Lávku do Hájů má v roce 2025 nahradit most (TV Západ)

V roce 2019 byla v Chebu opravena nákladem 5 milionů korun lávka přes železnici spojující centrum se čtvrtí Háje. Její plánovaný pětiletý provoz bude v příštím roce končit a město proto řeší, cos lávkou dál.

dezinfekce

Zahájeny byly přípravné práce na stavbu nového mostu. Konstrukčně by měl být podobný jako most na cyklostezce do Waldsassenu v místě zvaném U kočího.

"Město chystá na příští rok začátek realizace nového přemostění z ulice Dyleňská do Hájů. Je to výměna za dosloužilou ocelovou lávku, které končí životnost a vznikne tam nový přesýpaný most již v příštím přespříští měsíci duben, květen by mělo být zahájeno navážení zeminy právě pro toto přesýpání a bylo by využito místa bývalého škvárového hřiště, kam by se toto velké množství zeminy, bavíme se o řádu 25 tisíc kubíků zeminy, tato zemina by se zde uskladnila pro to budoucí využití, ke kterému by mělo dojít přibližně v roce 2025," popsal místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Ušetřit by město chtělo na zemině, kterou by získalo ze jedné ze staveb poblíž D6. Cena za výstavbu mostu zatím není známa, ale předpokládá se možnost státní dotace. 

"Určitě hodláme využít dotace na stavby přemostění železničních koridorů a tras, co bývá dost často právě dotováno výrazně," potvrdil místostarosta. 

Lávka do Hájů je důležitou spojnicí pro pěší a cyklisty, navíc na konstrukci nese splaškovou kanalizaci. Nový most by město chtělo mít hotový v roce 2025. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy