Cheb: Kriminalistům se podařilo objasnit sérii vloupání do vozidel

Sérii vloupání do vozidel na území města Cheb se podařilo po usilovné práci objasnit kriminalistům z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu. Díky všem získaným poznatkům kriminalisté dopadli pětačtyřicetiletého muže, který se měl od října do listopadu letošního roku opakovaně dopouštět majetkové trestné činnosti.

dezinfekce

Muž se měl vloupat do celkem sedmi zaparkovaných vozidel. Poté, co do nich za použití násilí vnikl, měl odcizit různé věci, které majitelé ve voze ponechali. Jednalo se například o peněženky s doklady, platební karty, různé oblečení nebo o auto kameru.

Posledního svého protiprávního jednání se měl dopustit dne 27. listopadu 2019 v Chebu po šesté hodině odpolední v místní prodejně s textilem. Z prodejní plochy si měl muž vyhlédnout pánskou bundu. Tu si odnesl do prostor převlékacích kabinek, kde pomocí přinesených nástrojů měl odštípnout ochranné zařízení a bundu si obléct pod svůj oděv. Prodejnu měl poté opustit bez zaplacení odcizeného zboží. Svým protiprávním jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 130 tisíc korun.

Pětačtyřicetiletého muže kriminalisté obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádež a poškození cizí věci a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměněné platebního prostředku.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na rozhodnutí soudu si obviněný počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

Prevence:
Kromě řádně zabezpečeného vozidla, by mělo být základním pravidlem každého řidiče, aby před opuštěním automobilu zkontroloval, zda v něm nejsou na zvenčí viditelných místech vystaveny hodnotné předměty. Každý takový předmět viditelně umístěný ve vozidle působí na pachatele jako magnet a vozidlo pak nemusí ochránit ani to, že je zaparkováno na frekventovaném a dobře osvětleném místě. Proto policisté doporučují nenechávat v autě nic, co by mohlo přilákat pozornost zloděje. Auto není trezor a zloděj si bohužel nabídnutou šanci nenechá ujít.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.12.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy