Cheb: Kamery mají vylepšit průjezdnost křižovatky (TV Západ)

V Chebu, na křižovatce ulic Pražská a Wolkerova, přibyly na semaforech kamery. Ty by měly vylepšit propustnost křižovatky. Pokud se zařízení osvědčí, je pravděpodobné, že město nechá osadit i další místa.

dezinfekce

„Ta kamera zmonitoruje situaci a vyšle signál do zařízení, které přepíná barvy na semaforu. Tím pádem dochází k tomu, že se plynule provoz nějakým způsobem koriguje a příp. se zrychlí. Zařízení, které jsme instalovali na těch dvou místech, tzn. ulice Pražská a Wolkerova, tak nás přišlo na 250 tisíc korun. Plánujeme rozšíření i na dvě další frekventované ulice,“ potvrdil účel místostarosta města Jiří Černý. 

Obdobná měření kamerami by mohla být v letošním roce instalována i na křižovatce ulic Evropská x Svobody a Evropská x Mánesova. 

Nezávisle na osazování křižovatek semafory se chystá velký projekt na modernizaci městského kamerového systému. Kvůli korona krizi se sice přípravy protáhly, ale stále platí, že by měl běžet od 1. ledna 2021.

„Městský kamerový systém, který připravujeme nebo který se plánuje, bude inteligentní systém. Bude detekovat problémové lokality, příp. shlukování lidí, některé problémy, takže obsluha kamerového systému bude mít jednodušší práci v tom, že bude moci sledovat méně obrazovek a méně míst tak, že systém dá obsluze jasně vědět, co se kde děje. V současné době máme 18 kamerových bodů zastaralého - dožilého kamerového systému, z toho funkčních jedenáct. Plánujeme 34 nových kamerových bodů, z toho budou dva kamerové body mobilní,“ vyjmenoval Černý. 

Nový kamerový systém má vyjít město na sedm až osm milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy