Cheb: Kamerový systém se rozšíří, přibudou radary (TV Západ)

Současný kamerový systém v Chebu je ve špatném technickém stavu. Z celkem 20 kamer je polovina nefunkčních, a tak město připravilo projekt na modernizaci celého systému.

dezinfekce

"Nám se v nedávné době podařilo vysoutěžit dodavatele a zhotovitele nového kamerového systému. Je to věc, o kterou jsme usilovali už od začátku našeho nástupu na radnici. V letošním roce bude osazeno celkem 20 kamerových bodů. Jsou to ty body, které jsou již stávající, takže dojde k obměně toho systému, komponentů. V příštím roce by se pak měl dodělat kamerový systém, a to do finálové podoby, kdy po městě bude 41 kamerových bodů. Zároveň se také zvlášť vysoutěžila zakázka na dodání upgrade celého systému. Ten se v současné době též realizuje. S tím souvisí také obnovení techniky – monitorů, počítačů, atd.," uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý

Smart systém umožní řadu nových funkcí, jakým je například vyhodnocování registračních značek vozidel, či upozornění obsluhy na neobvyklé situace. Například shlukování osob, snahu o vniknutí do objektu nebo pohyb kolem zaparkovaných vozidel. Zároveň budou moci pasivně využívat systém i hasiči a budoucí krajské operační středisko IZS. Kamery přibudou také na sídlištích a výjezdech z města. Kvůli zvýšení bezpečnosti na silnicích také město připravuje do konce září instalaci 6 radarů na měření rychlosti. 

"Zpočátku, v průběhu tří až šesti měsíců jsme dohodnuti s dopravním inspektorátem, že půjde o sběr dat tak, abychom následně osadili radary modulem, který potom již bude posílat přestupky přímo Městské policii a poté dále do správního řízení. Takže v první fázi půjde o pro řidiče informativní sdělení výše rychlosti a následně se potom osadí tím zmíněným modulem. Městští strážníci začali měřit rychlost také v centru města – hlavně na Evropské ulici. Již jsme tam měli případ, kdy tam došlo k rychlosti 93 km/h místo 50 km/h, a to jasně ukazuje, že po městě se jezdí opravdu rychle," dodal Černý. 

Osazeny budou ulice Pražská, Ašská, 17. listopadu, Americká a Osvobození přímo v Chebu a také tři místa v okrajových lokalitách, konkrétně v Hradišti, Podhradu a na Švédském vrchu v ulici Na Návrší. Pořízení měřičů rychlosti má přijít zhruba na dva miliony korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy