Cheb: K území bývalých kasáren chce město přivést sítě (TV Západ)

Jako klíčovou rozvojovou lokalitu vnímá město Cheb území po bývalých kasárnách na Zlatém Vrchu. Nyní proto zvažuje, jak nadále postupovat v plánované zástavbě.

dezinfekce

„Určitě v té lokalitě hodláme nechat postavit jak bytové, tak případně i rodinné domy. Bude tam určitě i nějaká občanská vybavenost. Je samozřejmě otázkou, zda postupovat pouze po developerské cestě nebo by se toho mělo účastnit i město. Dospěli jsme k závěru, že určitě je dobré, aby v tom město mělo svůj podíl, a to už jen pro to, že zajistí, aby základní komunikační sítě byly dostatečně dimenzované, aby napojení na energie bylo dostatečně dimenzované, atd. Naším záměrem je, aby město vybudovalo základní komunikační síť, zajistilo dopravní napojení celé lokality a přivedlo na hranice lokality i inženýrské sítě. Pak můžeme celou tuto oblast rozdělit na jednotlivé etapy a v jednotlivých etapách třeba spolupracovat s jednotlivými developery,“ naznačil další postup města jeho starosta Antonín Jalovec.

Důležité bude budoucí dopravní napojení celé lokality. 

„Je tam celá řada možností. Do lokality jednak vede ulice Na Vyhlídce, která odbočuje z Havlíčkovy ulice, a jednak tam vede zaslepená ulice Komorní. Do té je možný nájezd právě z Ašské ulice jak zespodu, tak i z kruhového objezdu z cesty na Libou ze shora. Dopravní řešení je věcí dopravních odborníků a nebudeme ho předjímat,“ ujistil Jalovec.

Na příští rok město vyčlenilo 3 miliony korun na projektovou přípravu celé lokality. Vycházet by v zásadě měla z vítězných návrhů předchozí architektonické soutěže.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy