Cheb: Do oprav komunikací a stezek půjde 20 milionů (TV Západ)

Až dvacet milionů korun má v plánu investovat město Cheb do oprav ulic, chodníků a stezek. Dočkat se mají také okrajové části a sídliště. Pokračovat budou i velkoplošné opravy.

dezinfekce

„Kromě těch největších rekonstrukcí jako má být Písečná nebo např. Obrněné brigády v letošním roce chystáme i opravy menšího rozsahu, které připravil odbor Správy majetku. Celkový objem peněz na ně by se měl přiblížit k 20 milionům korun. Asi polovina z toho by měla jít na opravy ulic a druhá polovina na stezky pro pěší a cyklisty, popř. na chodníky,“ potvrdil starosta Chebu Antonín Jalovec.

Kompletně se bude rekonstruovat i Dukelská a zahájí se také dlouho očekávaná celková oprava Zemědělské. V běhu jsou i opravy vnitrobloků Hradební a Úzká. Vzniknou i nové části cyklostezek – V Podhradu, v Pobřežní a U Kočího. 

„My jsme deklarovali, že větší pozornost chceme věnovat okrajovým částem Chebu, které byly investičně dlouhodobě zanedbávány. Takže se soustředíme hlavně na ně. K těm vůbec nejdražším by měla patřit příjezdová cesta do Cetnova, která je v dezolátním stavu. Měla by tam také patřit oprava cesty ve Starém Hrozňatově podél hradu, kde je v současnosti zúžená komunikace kvůli propadu vozovky. Chtěli bychom upravit prostranství např. v Loužku a i v některých dalších okrajových částech,“ vybral některé větší opravy Jalovec.

Za dva miliony by se měla opravit zničená cesta mezi Zátiším a Dolním Pelhřimovem. Na Švédském Vrchu se za 750 tisíc opraví ulice Ke Kaštanům, v Bříze za 780 tisíc pak několik cest uvnitř zástavby. Do výčtu patří také cesta ve Starém Hrozňatově a komunikace podél garáží na Hilárii. Mezi Steinem a rozhlednou Egerwarte dojde ke zpevnění a opravy cesty za milion korun. Půl milionu investuje město do zpevnění lesní cesty mezi Všeboří a Dřenicí. Město také shromažďuje podněty od veřejnosti.

„Ten plán oprav logicky vychází z pasportu komunikací, který je zpracováván, a kde je každá komunikace - její stav, přesně popsán. Ale nebráníme se ani tomu, aby občané operativně, dle aktuálního stavu, hlásili poruchy a nutnost oprav v jednotlivých lokalitách, příp. např. sepsali petici za řešení nějaké lokality a my to pak zahrneme do celkového plánu oprav,“ uvedl starosta Jalovec.

Pokračovat budou i opravy chodníků na řadě míst – například v ulicích K Viaduktu, Valdštejnova, Mánesova, Hrnčířská nebo Evropská. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy