Cheb: Atleti získají nové sektory, vznikne i skatepark (TV Západ)

V atletickém areálu na levém břehu Ohře v Chebu začínají rozsáhlé úpravy. Po skončení doby udržitelnosti projektu přichystalo město rozšíření sportoviště o možnosti pro technické disciplíny.

dezinfekce

"Bude proveden retoping dráhy, vytvoření nových atletických sektorů na technické disciplíny a vymístění basketbalového hřiště, které je dnes hojně využíváno, mimo ovál. A dále potom samozřejmě stavba skateparku. Po určitou dobu stavby část atletického oválu bude moci být využívána, ale určitě tam nastane období, kdy atleti budou muset sportovat mimo svůj atletický ovál," uvedl mnístostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Na okraji areálu levého břehu směrem ke Koželužské ulici vznikne skatepark. Jeho podobu navrhl i na základě požadavků místní skateboardové komunity specializovaný architektonický ateliér U / U Studio. Jednotlivé prvky nebudou mít podobu dříve používaných kovových ocelových konstrukcí, ale půjde o betonové tvarované plochy a monolity, což by mělo mimo jiné přispět i k minimalizaci hluku. Součástí skateparku budou také travnaté a mlatové odpočinkové plochy. Počítá se rovněž s výsadbou nových stromů nebo předěláním jednoho ze stávajících pítek na fontánu. Záměrem města bylo pro letošní rok spojit vybudováním skateparku s úpravami atletického stadionu. 

"Celé dohromady – nyní počítáme s částkou zhruba 35 milionů korun. Je to více než bylo předpokládáno. Část prostředků se nám podařilo uspořit na základě soutěže na ten atletický ovál. Pokud jde o skatepark, v současné době čekáme na právní moc stavebního povolení. Po něm by měla začít hned soutěž. Uvidíme, jak se nám podaří vysoutěžit tuto akci. V každém případě všechny práce na levém břehu Ohře by měly skončit v letošním roce," dodal Hrubý. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy