České Budějovice: Policisté Karlovarského kraje postoupili na Mistrovství republiky Policie ČR 2017

Úspěch policistů Karlovarského kraje ve fotbale.

dezinfekce

Policisté Karlovarského kraje se zúčastnili kvalifikace o účast na Mistrovství republiky Policie ČR 2017 v kopané. Mistrovství je určeno pro 8 nejlepších týmů z celé republiky. Hrálo se ve třech kvalifikačních skupinách, v každé o 4 týmech, celkem o 6 postupových míst. Dvě družstva jsou na mistrovství nasazena přímo. Policisté Karlovarského kraje hráli svou kvalifikaci dne 18. května 2017 ve skupině v Českých Budějovicích, kde se postupně utkali s týmy policistů Jihočeského kraje, Zlínského kraje a kraje Vysočina. Jednalo se o velice těžkou skupinu s kvalitními týmy a velikým očekáváním, jak si Karlovarští policisté povedou. Hrálo se od 9:00 hodin na dvou travnatých hřištích vzdálených od sebe cca 10 minut jízdy autobusem současně a za stále se zvyšujícího vedra.

V úvodním utkání policisté Karlovarského kraje nastoupili proti domácímu týmu. V zápase hraném 2 x 30 minut vytvořili více brankových příležitostí, ale proměnili pouze jedinou. A když soupeř využil také jenom jednu příležitost, skončilo utkání remízou 1:1.  Následně se naši policisté přesunuli na druhé hřiště, kde odehráli zbylá dvě utkání.

Ve druhém utkání nastoupili proti výběru Zlínského kraje, který je jedním z favoritů celého mistrovství a v prvním utkání porazil tým z Vysočiny 3:0. Přesto, že šli Karlovarští policisté v zápase do vedení, nakonec po solidním výkonu prohráli 4:2. A jelikož hráči z Vysočiny porazili tým Jihočechů 4:1, bylo jasné, že o druhém postupujícím rozhodne až poslední kolo zápasů.

K poslednímu utkání tedy policisté Karlovarského kraje nastoupili s jediným cílem “zvítězit“ a bojovat tak o postup na mistrovství republiky. Na všech hráčích již byla znát po odehraných 120 minutách ve zvyšujícím se vedru únava, ale přesto obrovské odhodlání nechat na hřišti poslední zbytky sil a o postup bojovat. Utkání se povedlo po všech stránkách a po jednoznačném průběhu nakonec zvítězili vysoko 6:1 a čekali na výsledek z vedlejšího hřiště mezi domácími a hráči ze Zlína. Po oznámení výsledku 3:0 pro hráče Zlína, vypukla mezi našimi hráči obrovská radost, jelikož to, co si všichni potichu přáli, se nakonec podařilo a výběr policistů Karlovarského kraje postoupil na Mistrovství republiky Policie ČR 2017.

„Při samotném vyhlášení kvalifikačního turnaje bylo na všech pořádajících znát, že náš postup byl pro všechny obrovské překvapení a moc se nám nevěřilo. O to víc nás postup potěšil a na mistrovství se všichni moc těšíme“ uvedl trenér mužstva npor. Mgr. Jan Makovec.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy