Bochov: Oprava silnice do Hlinek zahájena (TV Západ)

Slavnostní zahájení stavebních prací na silnici Bochov – Hlinky na Karlovarsku proběhlo v pátek 19. července dopoledne. Do listopadu příštího roku se za 130 milionů korun modernizuje asfaltový povrch vozovky a dojde také k opravě mostu přes Dražovský potok.

dezinfekce

„Je to kompletní rekonstrukce silnice. Udělá se nové příslušenství celé komunikace, ať už odvodňovací příkopy, dopravní značení, samozřejmě povrch s podložím a bezpečnostní prvky jako svodidla tak, jako v ostatních úsecích v předchozích fázích. Je to velmi frekventovaná komunikace nižší – krajské třídy. Je to spojnice bečovské části - oblasti a Bochovskem, kdy se najíždí na silnici I. třídy číslo šest,“ popsal situaci náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík. 

Rekonstrukce na čas zkomplikuje dopravu v místě, ale podobně jako v loni dokončené cestě mezi Bochovem a Toužimí, se poté výrazně zvedne komfort cestování.

„Ze začátku komplikace s dopravou, protože budeme očekávat uzavírku – tříměsíční a potom semafor – kyvadlová doprava až do roku 2020. Ale potom významné zlepšení v užívání silnice, protože je to velmi užívaná cesta. Pokud nebude děravá tak, jako nyní, tak to přispěje k lepšímu pocitu všech řidičů a k našemu dobrému spojení s Bečovem a následně buď na Karlovy Vary nebo na Plzeň,“ doplnil starosta Bochova Miroslav Egert. 

Na projekt získal Karlovarský kraj 85% dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Dalších 5 procent bude uhrazeno z příspěvku ze státního rozpočtu a zbylé náklady ve výši asi 13 milionů korun zaplatí kraj. Zakázku provede sdružení firem EUROVIA CS a COLAS CZ.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy