Aš: Zastupitelé schválili dva milióny korun pro ašské spolky

Částka dvou miliónů korun se v tomto roce rozdělí mezi 27 organizací se sídlem na území města Aše, které působí v oblasti sportu, kultury a zájmových činností. Dotace pro žadatele o příspěvek nad 50 tisíc korun schválilo na prosincovém zasedání zastupitelstvo (celkem 1 762 799 Kč), příspěvky do 50 tisíc korun na počátku prosince rada města (celkem 237 201 Kč).

dezinfekce

Jedná se o prostředky, které jsou přidělovány na základě žádostí jednotlivých organizací o podporu z Fondu na podporu celoroční činnosti. Výši dotace ovlivňuje mj. počet členů z věkové kategorie dětí a mládeže v těchto klubech, a také to, zda v klubech působí trenéři či další dobrovolníci.

V sedmadvaceti organizacích je dohromady registrováno 1523 členů, z toho ve věku do 18 let 616. Co se týče členské základny, je v Aši největší organizací Český rybářský svaz, ZO Aš s 211 členy, následuje TJ Jiskra Aš se 197 členy a BTSB fitness klub se 125 členy, ostatní organizace mají méně než 100 členů.

Největší příspěvek bude letos čerpat TJ Jiskra Aš, a to ve výši 358 407 Kč, následuje Volejbalový klub Aš (189 358 Kč) a Volejbal Aš – Klokani (178 833 Kč).

Další prostředky mohou ašské organizace na své akce čerpat v rámci programu grantové podpory města Aše a také jako individuální dotaci.

Zdroj: Město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy