Aš: Vloupali se do zahradní chatky. Odcizili téměř vše

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 23 a 42 let, které obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Obvinění měli po předchozí domluvě koncem března tohoto roku společně přijet ve svém vozidle k jedné zahradní chatce v Aši.

dezinfekce

Poté měl mladší z obviněných do chatky násilně vniknout a po prohledání vnitřních prostor odcizit téměř vše, co našel. Jeho pozornost upoutala například motorová pila s příslušenstvím, různé nářadí a auto lednička. Tyto věci poté vynosil ven, kde si je měl převzít starší obviněný a naložit je do vozidla. Svým jednáním způsobili poškozené ženě celkovou škodu ve výši kolem 8 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí obviněným mužům trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustili mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.05.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy