Aš: Poškodil výlohu a odcizil šperky

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního čtyřiačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Obviněný měl ve druhé polovině března minulého roku těsně po 18. hodině přijít k jedné z prodejen v Aši.

dezinfekce

Po chvíli měl několika kopy a údery poškodit skleněnou výlohu. Následně měl vzniklým otvorem protáhnout ruku a z prodejny odcizit několik šperků. Jeho jednání si měl ale všimnout majitel prodejny. Mezi ním a obviněným mělo dojít ke krátké potyčce, po které se mělo čtyřiačtyřicetiletému muži podařit i se svým lupem nakonec utéct.

Svým jednáním způsobil muž, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost, škodu téměř 18 tisíc korun.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustili v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.02.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy