Aš: Odcizili přepravky a pivní lahve

Policisté z obvodního oddělení Aš sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody jednadvacetiletému muži a devatenáctileté ženě z Aše. Muži navíc sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Dvojice podezřelých měla v první polovině května letošního roku krátce po půlnoci procházet kolem jedné z provozoven v Aši. Tam si měli všimnout přístřešku, ve kterém se nacházelo několik plastových přepravek na lahve od piva i samotných lahví, které byly uschovány za mříží, kterou byl přístřešek zabezpečen. Mříž měl muž překonat, přičemž mu jí žena držela. Následně se jednadvacetiletý muž dostal do přístřešku, odkud odcizil celkem šest přepravek a téměř 100 kusů prázdných lahví od piva. Následně z místa odešli. 

Přibližně o měsíc později, začátkem června letošního roku kolem šesté hodiny ranní měl jednadvacetiletý muž vstoupit neuzamčenými dveřmi do jednoho z rodinných domů v Aši. V předsíni měl odcizit klíče, finanční hotovost a peněženku s osobními doklady a platební kartou. Dále našel klíč od osobního automobilu, který byl zaparkován před domem. Klíčem si následně vozidlo otevřel a prohledal ho a odcizil z něj například dokumenty k vozidlu, mikinu nebo finanční hotovost. 

Svým jednáním měli způsobit škodu téměř 11 tisíc korun. 

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy