Aš: Neoprávněně vstoupili na naše území

V úterý dne 7. dubna 2020 kolem druhé hodiny ranní zajistili policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje ve spolupráci s vojáky Armády České republiky dva cizince ve věku 30 a 31 let, kteří v blízkosti v současné době uzavřeného hraničního přechodu mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo Aš – Selb nedovoleně překročili státní hranici z Německa do České republiky.

dezinfekce

Ke své cestě si cizinci zvolili místo, které v současné době, v době nouzového stavu, není určeno k překračování vnitřních státních hranic. Tím na naše území vstoupili neoprávněně a navíc bez platného cestovního dokladu. Cizinci byli následně předáni policistům z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, kteří s cizinci zahájili správní řízení o správním vyhoštění. Následně jim bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění se stanovenou tříletou dobou, po kterou jim není umožněn vstup na území členských států Evropské unie.

Cizinci se svým jednáním dopustili i přestupku podle zákona o ochraně státních hranic, za který jim byla uložena pokuta ve výši 5 tisíc korun.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 11.04.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy