Aš: Město chce v příštím roce pořídit druhé veřejné toalety

Na schůzi Rady města Aše, konané dne 12. října, se řešila také investice do veřejného WC. V této souvislosti rada uložila odboru správy majetku a investic vypsat výběrové řízení na dodání 1 ks WC modulu. Na jeho nákup a osazení bude v rozpočtu na příští rok vyčleněna částka dvou miliónů korun.

dezinfekce

Původně se předpokládalo umístění nového WC na pozemek u křižovatky ulic Neumannova a Šaldova. Vzhledem k tomu, že další veřejné WC je na nedalekém Poštovním náměstí, je nyní jako stanoviště favorizována lokalita kolem bývalého Lidového domu.

Město bude investovat i do stávajícího WC v tržnici na Poštovním náměstí. WC není přístupné 24 hodin denně. Podnikatel, který zařízení dosud obsluhoval, navíc tuto službu vypověděl. Bude tu proto nutné investovat do elektroinstalace, osazení mincovního automatu, atd., aby do budoucna tyto záchodky sloužily jako samoobslužné.

WC, připravované k instalaci u Lidového domu, bude mít podobu typizované buňky, vzhledově uzpůsobené rázu této části města. Nyní bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele. Dle průzkumu trhu se ceny takovýchto modulů samoobslužných záchodků pohybují od 1 do 1,8 miliónu korun. Další náklady představují terénní úpravy a napojení stavby na inženýrské sítě. Instalace nového WC se předpokládá v průběhu roku 2021.


Zdroj:  město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy