Aš: Město chce v příštím roce investovat nejen do bytů

Výstavba 27 bytů v objektu v Nedbalově ulici, rekonstrukce křižovatky ulici Okružní, Selbská, Jiráskova, rekonstrukce komunikací v ulicích Údolní, Republikánská a Na Stráni, úpravy čtyřhektarového parku mezi radnicí a Okružní ulici (Park historie), zahájení 2. etapy rekonstrukce budovy bývalé střední průmyslové školy textilní v ulici Gustava Geipela (kde vzniknou další byty, nebytové prostory, tři ordinace a byty pro lékaře), investice do infrastruktury pozemků pro výstavbu rodinných domů.

dezinfekce

To je výčet nejvýznamnějších investičních akcí, chystaných v Aši na rok 2021.

Investice budou financovány jednak z peněz přesunutých z roku 2020, a to v celkovém objemu 90 miliónů korun, dále z mírného přebytku letošního rozpočtu, z rozpočtovaných prostředků na investice na rok 2021, a také ze dvou úvěrů.

„Protože jsme očekávali nižší růst ekonomiky, tak už na rok 2020 byly plánovány daňové příjmy na obdobné úrovni jako roku 2019 (2019: 238 miliónů korun, 2020: 237 miliónů korun). Tato strategie se nám vyplatila, protože nás nynější propady daňových příjmů nijak nezaskočily,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

„Na rok 2021 počítáme se stejnou výší daňových příjmů jako v roce letošním, tj. s 237 milióny korun. Už nyní můžeme říci, že takto naplánované příjmy se naplňují či mírně přeplňují. Předpokládáme proto, že návrh rozpočtu na příští rok bude odolný vůči krizi. Je třeba ale zdůraznit, že tento návrh je z období před přijetím vládního daňového balíčku. Při přípravě rozpočtu na příští rok jsme se řídili také úvahou, že v krizi se nejlépe investuje, protože se propadají ceny stavebních prací. Proto je připraven tento ambiciózní seznam investičních akcí, včetně projektových dokumentací, dohromady za 334 milióny korun,“ doplnil.

Seznam je součástí rozpočtu města na příští rok. Rada města Aše návrh rozpočtu na své schůzi, konané 30. listopadu, projednala a zastupitelům doporučila schválit. Zasedání zastupitelstva se koná 16. prosince. 

Na přiložených snímcích je několik objektů, jichž se budou investice v příštím roce týkat.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 08.12.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy