Aš: Kriminalisté zadrželi dva dealery drog

Chebští kriminalisté společně se Zásahovou jednotkou z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zadrželi ve středu 23. ledna letošního roku dvojici mužů z Aše.

dezinfekce

Zadržený pětašedesátiletý muž měl od poloviny roku 2016 až do ledna letošního roku obstarávat a následně poskytovat téměř desítce lidem drogu pervitin. Drogu měl prodávat pravidelně po celém Chebsku. Pervitin si od něj měl obstarávat také dvaatřicetiletý muž z Aše, který měl drogu prodávat dále několika dalším lidem. Dvaatřicetiletý muž měl kromě pervitinu nabízet také drogu marihuanu.

V rámci domovních prohlídek byla zajištěna droga pervitin a marihuana.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a oba muže obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Následně kriminalisté podali podnět k vydání návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. U pětašedesátiletého cizince státní zástupce podnět akceptoval a soudce následně muže poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Dvaatřicetiletý muž byl ze zadržení na pokyn soudce propuštěn na svobodu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.01.2019 15:40




0 +
 

Hlavní zprávy