Aš: Chystá se rekonstrukce části Krajkářské ulice

Rekonstrukce, která je v tomto případě kombinací střední a celkové opravy, bude letos zatím jedinou větší investicí do komunikací v Aši. Krajkářská se opraví v úseku o délce cca 210 metrů (od křižovatky s ul. Vančurovou a Západní po křižovatku s ulicí Tovární), z toho 76 metrů tvoří část, kde byly v tělese vozovky kdysi položeny koleje pro železniční vlečku, směřující do nedalekých jatek. Právě v tomto kratším úseku se bude provádět celková rekonstrukce, tj. i s novými konstrukčními vrstvami.

dezinfekce

Ve zbytku komunikace (od křižovatky s Jateční po křižovatku s Tovární) půjde o odfrézování stávající asfaltové vrstvy a pokládku nové a opravu obrubníků.

V současné době „běží“ výběrové řízení na zhotovitele, zahájení prací se předpokládá v příštím měsíci. Termín realizace bude ještě upraven po dohodě s vítězným uchazečem podle jeho možností.

Střední opravy se v Aši prováděly i v loňském roce. V seznamu byly obce Mokřiny a Doubrava a v Aši ulice U Sadu a Sibiřská.

Opraven byl povrch chodníku v Mokřinách v délce 700 metrů, a to úsek od křižovatky ulic Komenského a Příční po bývalou školu. Oprava spočívala ve výměně dožilého asfaltu za zámkovou dlažbu a osazení nových obrubníků, stála cca 2 milióny korun.

Podobnou opravou prošel také chodník v Sibiřské, a to od křižovatky s ul. Studentská po hranice katastru s obcí Krásná v délce 326 metrů. Práce přišly na 1,67 miliónu korun.

V ulici U Sadu je nový povrch vozovky a jsou vyrovnané obrubníky, a to po celé její délce, tj. od křižovatky s Hlavní až po ulici Na Vrchu. Oprava vyšla na necelý jeden milión korun.

V obci Doubrava byl položen nový asfalt ve třech úsecích, dohromady se jednalo o cca 600 metrů vozovky, a práce přišly na  1,64 miliónu korun.

Metoda středních oprav spočívá ve výměně povrchu vozovky, vyrovnání a výměně obrubníků a výměně povrchu chodníku. Pro tento způsob oprav jsou vhodné jen některé komunikace, jinde je nutné provést celkovou rekonstrukci dle projektové dokumentace, tedy i s výměnou konstrukčních vrstev a inženýrských sítí.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.05.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy