Aš: Chystá se plán oprav komunikací na příští rok

Slovanská, Okružní a Příkrá. To je seznam ulice, kde je pro rok 2023 plánována tzv. střední oprava komunikací. Zároveň se začne s přípravou oprav v ulici Alešova, cesty v Dolních Pasekách a mostku v Doubravě. Plán oprav bude ke schválení předložen Radě města Aše 12. září.

dezinfekce

Oprava Slovanské ulice, která je pro příští rok prioritou č. 1, bude spočívat ve výměně živičného povrchu, včetně přeložení betonové dlažby poškozených chodníků v celé délce komunikace (620 metrů). V ulici Okružní dojde na výměnu žulové dlažby za živičnou v úseku dlouhém cca 100 metrů od křižovatky s ulicí Slovanská po křižovatku s ulicí Březová. V ulici Příkrá se opraví vozovka v délce cca 200 metrů, dojde tu také na výměnu vozovky z panelů za živičnou.

Připravované opravy:

V Alešově ulici se jedná o opravu živičného krytu vozovky v celé její délce (320 metrů), tj. od křižovatky s ulicí Šaldova po křižovatku s ulicemi Komenského a Hlávkova.

V Dolních Pasekách se chystá oprava  v úseku dlouhém cca 1000 metrů, od pramene minerálky až po rozcestí u přehrady na Bílém Halštrovu.

Rekonstrukce mostku v Doubravě (mostek u pramene minerální vody) – bude zadáno zpracování projektové dokumentace.  

V letošním roce se rekonstrukce formou středních oprav (ty spočívají převážně ve výměně povrchu vozovky za nový, výměně či srovnání obrubníků a výměně či přeskládání dlažby v chodnících) uskutečnily za třech místech – opravoval se takto dvousetmetrový úsek ulice Selbská, část Horovy a celá ulice Na Příkopech, vše v celkovém objemu 7,34 miliónu korun.

Zdroj: Město Aš



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy