Aktuální informace ohledně stěhování Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy Cheb

Možná jste slyšeli o tom, že by se měla část Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy Cheb stěhovat. Proto Karlovarský kraj přináší aktuální informace. Střední zdravotnická a vyšší odborná škola Cheb, příspěvková organizace nyní sídlí v Hradební ulici v Chebu.

dezinfekce

Vzhledem k tomu, že prostory patří Integrované střední škole Cheb, která přišla s plánem rozvoje zemědělských oborů a pro tento záměr potřebuje další místo, začalo vedení obou škol diskutovat o možném přestěhování studentů vyšší odborné školy. Celou záležitost ale nejprve musí projednat vedení Karlovarského kraje. Jako nejvhodnější možnost pro vyšší odbornou školu se jeví po dohodě s vedením Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) prostory v budově, jež je ve vlastnictví ZČU přímo v Chebu. Bylo by ale nutné provést potřebné úpravy prostor pro žáky vyšší odborné školy. 

„Žáci ani učitelé vyšší odborné školy se nemusejí obávat, že by je někdo vystěhoval a neměli kde studovat. Dokud pro ně nebudou k dispozici odpovídající prostory, zůstávají na svém místě, tedy v Hradební ulici. Věřím, že vedení Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy Cheb bude s žáky a pedagogy velmi intenzivně komunikovat, aby měli veškeré potřebné informace o tom, co škola plánuje. Zatím jde ale skutečně jen o záměr, který není prodiskutován se zřizovatelem, tedy Karlovarským krajem,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

S případným přesunem, pokud by byl schválen, se podle vedení škol počítá na konci srpna 2021.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy