Cheb: Očkovací centrum se přesune do Kláry (TV Západ)

Provoz chebského očkovacího centra v KC Svoboda skončí v pátek 27. srpna. Během víkendu se vše přestěhuje, aby od pondělí 30. srpna mohlo pokračovat na jiném místě.

dezinfekce

"Protože je již zapotřebí zahájit některé kulturní akce, které jsou nasmlouvány na podzim. S Krajem jsme se dohodli, že přestěhujeme očkovací centrum z KC Svoboda do kostela sv. Kláry, kde najde zcela vyhovující prostory. Dnes již probíhá příprava těchto prostor tak, aby se po posledním srpnovém víkendu mohlo očkovací centrum přemístit do nových prostor a začít fungovat po celý podzim v kostele sv. Kláry na Františkánském náměstí," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Zájemci o očkování, kteří přijedou autem, budou muset řešit parkování. Přímo na Františkánském náměstí je jen pár míst. 

"Bohužel zde v centru města jsou možnosti parkování výrazně ztížené. Nicméně pro ty, kteří budou chtít centrum navštívit, doporučuji volné parkování na náměstí, příp. parkování v oblasti ulice Obrněné brigády, a to pro ty, kteří pojedou např. nakoupit do Dragounu, do obchodního centra, také tam jsou možnosti parkování. Navíc je to i poměrně dobře dosažitelné městskou hromadnou dopravou ze zastávky Městské Sady," poradil s výběrem možností starosta. 

Situace ve městě, které se na začátku roku potýkalo s nejvyššími počty nakažených v republice je už delší dobu velmi příznivá. Bohužel to ale také řadu lidí zřejmě uchlácholilo a na očkování se nehrnou.

"Z hlediska počtu nakažených je situace ve městě velmi klidná. Počty nakažených se zde pohybují řádově v jednotkách týdně. Nicméně trošku problémem je nižší proočkovanost populace, protože alespoň podle oficiálních údajů máme v Chebu výrazně nižší proočkovanost než např. v jiných větších městech Karlovarského kraje, což mě osobně docela mrzí. Doufám, že i ti, kteří prozatím očkováni nebyli, ještě svůj názor přehodnotí a přispějí k vytvoření kolektivní imunity," dodal Jalovec. 

Na konci července byl průměr očkovaných alespoň jednou dávkou v Chebu 46,6 %, v Karlových Varech 51,9 % a v Sokolově dokonce 52,4 %.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy