2002 – Sokolov: Vjezd na Staré náměstí bude časově omezen (TV Západ)

Definitivně vyřešit problém nepovoleného vjíždění automobilů na Staré náměstí chce v krátké době vedení sokolovské radnice. V současné době je náměstí, které bylo kolaudováno jako pěší zóna, uzavřeno řetězovými zábranami, od nichž má klíče pouze několik zdejších podnikatelů, kteří nemají možnost své obchody zásobovat z dvorních traktů.

dezinfekce

Neukáznění řidiči, kteří se chtějí na náměstí dostat automobilem, ale řetězové zátarasy neustále ničí. 

"Pak není možnost postihu toho, kdo tam vjede, protože ten si nevšimne toho, že tam řetěz není, značky tam nejsou," popsal klasickou situaci starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Zastupitelstvo by proto v krátké době mělo jednat o návrhu radních na částečné zprovoznění Starého náměstí. 

"S tím, že by v dopoledních hodinách bylo náměstí otevřeno pro zásobování. Od nějaké doby, kterou budeme samozřejmě řešit s podnikateli, kteří mají své provozovny v těchto prostorách, tak, aby jim to vyhovovalo, nebudeme si vymýšlet my zde od stolu, to náměstí bude uzavřeno bez výjimek, hermeticky," dodal Jakobec.

Vedení radnice předběžně počítá s tím, že by náměstí zůstalo pro zásobování otevřeno od osmé do 10 hodiny dopolední a poté by došlo k jeho uzavření nějakou bytelnější zábranou, než jsou stávající řetězy. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 10.07.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy