2001 – Sokolov: Hospodaření Správy sportovišť skončilo ztrátou (TV Západ)

Hlavním bodem Valné hromady sokolovské Správy sportovních zařízení, která je společností s ručením omezeným ve 100% vlastnictví města, bylo hospodaření této firmy v roce 2000. Náklady v loňském roce přesáhly částku 9,7 milionu korun, zatímco výnosy byly ve výši necelých 6,5 milionu. Hospodaření společnosti tak skončilo očekávanou ztrátou.

dezinfekce

„Ztráta činí 3 miliony 275 tisíc pět set,“ vyčíslil Karel Jakobec.

Největší příjmy v roce 2000 plynuly Správě sportovních zařízení z pronájmu nebytových prostorů, a to téměř 4 miliony, a z pronájmu ledové plochy. I přes zmíněnou ztrátu hodnotí město dosažený hospodářský výsledek jako relativně dobrý. Důvodem propadu v hospodaření jsou totiž rozsáhlé investice do sportovišť a jejich zázemí, která jsou z dob, kdy je spravoval předchůdce Správy sportovních zařízení TJ Baník Sokolov značně zanedbána.

„Peněz bych řekl, že tam v konečném součtu jde více než šlo ze strany města v  rámci Baníku. Na druhou stranu si myslíme, že to bude vidět,“ řekl Karel Jakobec. 

Loňská ztráta bude pokryta prostřednictvím šestimilionového obchodního jmění společnosti, které do Správy sportovišť vložilo město Sokolov. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy