2011 – Novina: Cesta do obce je částečně opravená (4434) (TV Západ)

Občané obce Novina se letos konečně dočkali částečné rekonstrukce své jediné cesty. Vloni na městský úřad došla petice, kdy obyvatelé Noviny žádali Sokolov o opravu cesty, zřízení veřejného osvětlení a zajištění odvozu dětí do školy. Část lesní cesty od hlavní silnice podél zahrádek patří kraji a její povrch byl nedávno zrekonstruován. Zbytek cesty má na starosti Sokolov. Náklady na opravy se odhadují na 2 miliony korun a město by platilo spoluúčast 20 %.

dezinfekce

„Pokud se týká opravy té cesty, tam čekáme stále na dotaci z MASky (Místní akční skupina Sokolovsko). Pokud přijde, tak se to udělá ještě letos, pokud nepřijde, tak se to bude muset udělat příští rok. My bychom to neradi dělali z vlastních peněz a nechali tu dotaci propadnout. Takže z tohoto důvodu čekáme. V současné době se tam ale dělá osvětlení. Rozpočtové náklady byly 1,5 milionu korun, ale díky úsporným opatřením, které SOTES udělal, tak ta akce bude stát zhruba půl milionu korun,“ popsal současný stav starosta Sokolova Zdeněk Berka.

Na začátku letošního roku provedlo město drobnější úpravy okolí cesty. Vyčištění strouhy mělo zabránit každoročnímu zaplavování lesní cesty, které dále zhoršovalo její stav. Kácely se také stromy, nálety a čistily se propusti. Město prostřednictvím technických služeb zaplatilo zatím kolem 300 tisíc korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy