2011 – Cheb: Město chce úpravu levého břehu jen s dotací (4423) (TV Západ)

Připravovaná revitalizace levého břehu řeky Ohře v Chebu získala podporu zastupitelů s podmínkou získání dotace na spolufinancování. Rozsáhlý prostor by se tak měl dočkat oživení, podobně jako tomu bylo na protějším břehu, který byl v rámci Krajinné výstavy upraven v roce 2006.

dezinfekce

„Celkové náklady na rekonstrukci levého břehu řeky Ohře jsou 183 milionů, jsou to předpokládané náklady, ty přesné náklady budou zřejmé, až potom proběhne výběrové řízení dodavatele. Pokud jde o financování, tak tam předpokládáme, že do výše 145 milionů by to bylo financováno z úvěrů, ten by byl na pokrytí dotace, kterou město dostane a zbytek, zhruba 40 milionů korun by byl z vlastních zdrojů,“ popsal financování starosta města Pavel Vanoušek.

Plán počítá s kompletní rekonstrukcí cestní sítě, včetně kanalizace. Velké náklady si vyžádají úpravy současného zdevastovaného lehkoatletického stadionu, ze kterého vznikne veřejné sportoviště. Obsahovat bude lanové centrum, prostor pro cyklokros a další aktivity. Celý prostor zároveň slouží jako plocha pro zadržení případné velké vody. 

„Pokud se jedná o stavby, které tam budou prováděny, respektive tam nesmí být prováděny žádné stavby, které by vytvářely vodní překážku, protože je to v zátopovém území, takže celý ten prostor je rozlivovým prostorem pro řeku Ohři,“ připomněl Vanoušek.

Řešit se budou i příjezdové komunikace, které jsou v nevyhovujícím stavu s ohledem na budoucí využití území. 

„Ten projekt je poměrně rozsáhlý, takže zahrnuje rekonstrukci Koželužské ulice a také by mělo dojít k demolici objektu bývalého internátu, který tam je a celkové zkultivování celého toho prostoru, včetně úprav zeleně,“ dodal Vanoušek.

Pokud město nezíská dotace, bude pravděpodobně investovat jen do kanalizace v Březnické ulici. Tam se nachází objekt, který město převedlo na farní charitu a společnost získala 20 milionů na rekonstrukci a má problém s odkanalizováním.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy