2011 – Cheb: Jarmark Jokeru vybral rekordní částku (4556) (TV Západ)

Třetí ročník originálního jarmarku občanského sdružení Joker proběhl v sobotu 17. prosince. Začal v deset hodin slavnostním křtem Kalendáře občanského sdružení na rok 2012.

dezinfekce

Ten vytvořili společně klienti, kteří dochází na sociálně-terapeutické dílny, ve spolupráci se studenty Vyšší odborné školy.

"Kmotrem toho našeho kalendáře byl Tomáš Linda, pan místostarosta, který pro nás opravdu toho hodně letos udělal, podporoval naše aktivity, takže to byl takový čestný úkol pro něj pokřtít kalendář," poděkovala jedna z organizátorek akce Lucie Poláková z Vyšší odborné školy.

Jarmark navštívilo okolo 200 lidí. O ně se staralo více než 50 dobrovolníků z řad studentů a pedagogů vyšší odborné školy a zdravotnické školy. Nejvzdálenější návštěvník byl z Manchesteru. 

"Probíhá tato akce až do čtyř hodin, kdy si návštěvníci mohou zakoupit spoustu originálních výrobků, šperků a dalších věcí, eventuálně si tady užít nějaké služby, nechat se vyfotit, nechat se nalíčit, ostříhat, nechat si namasírovat ruce atd. A veškerý výtěžek z této akce dáme na benefiční účely. A všichni návštěvníci, kteří sem přijdou, mohou rozhodovat o tom, kam ty peníze půjdou,“ přiblížila Poláková.  

Nakonec organizátoři získali rekordních 10400 Kč od vystavujících a prodejců. Návštěvníci svým hlasování rozhodli, že získané peníze půjdou na konto Radečka Neuschla, chlapce trpícího tzv. nemocí motýlích křídel.

Oproti minulým ročníkům bylo více pozornosti věnováno výzdobě. Přípravy byly dlouhé a pečlivé a na návštěvnosti to bylo také znát.

"Je jiný i v tom, že těch služeb je daleko víc, protože se nám sami hlásí lidé, kteří by se tady rádi představili. Takže to není jen o Jokeru, ale o spoustě dalších neziskovek z Karlovarského kraje, které se tu prezentují, a prodávají své výrobky,“ uvedla Lucie Poláková. 

Jarmark není jedinou příležitostí, kdy organizace spolupracují se školními zařízeními.  

"Spolupracujeme už tři roky, a jsme navázali tu spolupráci s Vyšší odbornou školou a studenti k nám chodí na praxi, takže potom ví, co se tady děje, co děláme pro lidi,“ připomněla vedoucí sociálních služeb Jokeru Jaroslava Buchnerová.

Velký obdiv návštěvníků sklidil originální chebský "JokerVošácký" betlém, ale i výstava fotografií ze života školy. Ta měla tak velkou odezvu, že se organizátoři rozhodli ji v Jokeru nechat nainstalovanou do dalšího, tentokrát jarního Jarmarku.

Ze služeb Jarmarku byl asi největší zájem o věštírnu. Věštci si neoddechli ani na chvilku a stála se na ně dlouhá fronta. Akci navštívili také klienti z Domova pro osoby se zdravotním postižením Pata a děti z Dětského domova v Chebu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy