2011 – Cheb: Akce v knihovně k výročí města (4271) (TV Západ)

Chebská knihovna připravila pro letošní sezonu sérii přednášek vztahující se k historii města. Představit by se měli postupně zajímaví Chebané. Jako první proběhne setkání s Clotildou Douchovou, která se zasloužila o rozvoj knihovny.

dezinfekce

"Témata budou různá, vlastně mělo by to být z oblasti kronikářství tak, jak je vedena chebská kronika, potom z letectví, kde by tam měl být pan Luděk Matějíček, jako zástupce našeho Aeroklubu, který sídlí na letišti, pak by to měl být historik, autor pan Boháč o Zapomenutém městě Chebu, měl by to být i spisovatel, který se zabývá tematikou Napoleona, Stanislav Wintr, pak by to měli být i hlediska medicíny zástupci nemocnice, která nedávno slavila 100 let, takže by to měl být pan primář Hovorka," vyjmenoval místostarosta Michal Pospíšil.

Kromě tradičních akcí bude letos ve městě i řada akcí spojených s výročím 950. let města. Uskuteční se historické slavnosti, odehraje se světová premiéra hry o Valdštejnovi. O akcích vás budeme průběžně informovat ve vysílání.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy