2010 – Sokolov: Město chce koupit lesík nad zimním stadionem (4015) (TV Západ)

Neudržované plochy v bezprostřední blízkosti města Sokolova se již delší dobu snaží získat místní radnice. Vleklá jednání s Lesy České republiky jsou nyní pravděpodobně u konce.

dezinfekce

"Teď se jeví, že by konečně k tomu samotnému prodeji dojít mohlo, a máme v plánu je vyčistit, prořezat tak, aby to byla pro Sokolováky další část sloužící pro příměstskou rekreaci," vysvětlil záměry starosta Karel Jakobec.

Město věří, že pořídí pozemky za solidní cenu vzhledem k atraktivitě místa.

"Jedná se o dvě části, dohromady výměra činí přes 50 tisíc metrů čtverečních a doufáme, že částka nepřevýší jeden milion korun," upřesnil Jakobec.

V delším horizontu by pozemky mohly najít i praktické využití. V blízkosti se nachází areál Baníku. V plánu, i když jen na papíře, je totiž velkolepý projekt nového fotbalového stánku v sousedství kupovaných pozemků.

"Počítáme, že pokud by se realizovala výstavba nového fotbalového stadionu, tak by část jednoho z těch dvou lesíků mohla být využita pro vybudování velkokapacitního parkoviště tak, aby návštěvníci, doufejme jednou prvoligového fotbalu, nemuseli zajíždět až do města, ale mohli svá auta odstavit hned na kraji," prozradil Jakobec.

Město počítá s tím, že koupě a zápis do katastru proběhne během letošního roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy