2010 – Cheb: Park Míru bude upraven (4025) (TV Západ)

Chebská radnice by ráda v nejbližších letech zásadním způsobem upravila své parky. Jako první by měl přijít na řadu park Míru v blízkosti pěší zóny. Několik dominantních ploch zeleně ve městě se bude řešit jako jeden projekt s dílčími etapami.

dezinfekce

"Na tyto všechny plochy byl již pořízen dendrologický průzkum a teď bychom chtěli systematicky postupovat dál v jejich rekonstrukcích, takže jsme uvážili, který by měl být přednostně upravován, a došli jsme k názoru, že právě park Míru, který tvoří důležitou křižovatku mezi městem a nádražím a některými frekventovanými body v našem městě, tak by si zasloužil po mnoha letech svou rekonstrukci," vysvětlil postup místostarosta Michal Pospíšil.

Dojde k odstranění stromů, které mohou ohrožovat chodce a návštěvníky parku. Pěšiny a komunikace by měly být také upraveny. Jejich stav již dávno nevyhovuje a některé navíc ani nenavazují na přechody na přilehlých ulicích. V okolí jsou zastávky autobusů, takže se během dne v parku objevuje množství lidí. Doplnit by se mělo také keřové patro a záhony s trvalkami. Pro děti by mělo vzniknout hřiště. S vodním prvkem bylo počítáno ve dvou ze tří variant. V té nejdražší verzi se mělo realizovat větší množství fontán i menší bazén. Prostřední varianta navrhuje úspornější řešení.

"Došli jsme k názoru, že ta prostřední varianta by byla optimální. Náklady byly předběžně stanoveny zhruba na 12,5 milionu korun, kde se předpokládá, že bez dotace do toho město nepůjde," uvedl Pospíšil.

Město se chystá požádat o finance z Regionálního operačního fondu. Mezitím se pokračuje v přípravách technické dokumentace. Zastupitelstvo přijalo usnesení, že by rekonstrukce měla být provedena v letošním nebo příštím roce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy