2004 – Cheb: Chladící systém zimní stadionu bude prověřen (TV Západ)

Zrušení víkendového provozu na chebském zimním stadionu měla v půlce února na svědomí porucha v technologické části chladicího zařízení, kterou bylo potřeba ihned opravit.

dezinfekce

Přestože v důsledku drobné netěsnosti na čpavkovém potrubí nedošlo k ohrožení zdraví obyvatel města, po skončení bruslařské sezony bude stav chladicího systému znovu preventivně prověřen.

„Zcela jistě se po sezoně bude zkoumat chladící zařízení, ale myslím si, že porucha může nastat i na novém zařízení. Takže jednalo se o drobnou poruchu, nedá se říct havárie. Nicméně s poruchami se počítat musí,“ uvedl starosta Chebu Jan Svoboda. 

O výměně chladící technologie za novou modernější se v průběhu výstavby zimního stadionu za zhruba 140 milionů korun vedly dlouhé diskuze. Město se ale nakonec rozhodlo ponechat v provozu tu stávající.

„Já si myslím, že už vzhledem k ceně zimního stadionu byla od určitých představitelů obava, že by cena stoupla o dalších dvanáct, patnáct milionů. Média tenkrát velmi útočila na cenu zimního stadionu,“ připomněl starosta. 

Hlavním argumentem pro ponechání starého systému chlazení byla revizní zpráva, kterou si radnice nechala vypracovat a která došla k závěru, že zařízení je v pořádku.

„S minimální životností dalších pěti šesti let. A revizní zpráva platí do roku 2005,“ dodal Svoboda. 

Chebský zimní stadion byl alespoň částečně zprovozněn v prosinci loňského roku. S kompletním dokončením včetně parkovacích ploch a terénních úprav okolí se pak počítá na konci května. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy