2004 – Cheb: Barokní schodiště musí projít zásadními opravami (TV Západ)

Barokní schodiště pod kostelem svatého Mikuláše v Chebu se dočká ještě letos rekonstrukce. Součástí oprav bude také restaurování soch, které jsou na tomto rondelovém schodišti umístěny.

dezinfekce

O rekonstrukci schodiště spojujícího Kostelní náměstí s Kasárním se mluvilo delší dobu, ale nyní se stala nevyhnutelnou. Chůze po něm je už totiž nebezpečná, jelikož některé schody se uvolnily a bortit se začíná i opěrná zeď. 

„Pokud jde o rozsah té rekonstrukce, tak ta rekonstrukce musí být zcela zásadní, protože pod schodiště se dostává voda a ta, jak tam potom mrzne, tak tedy se to schodiště ničí. Teď to dospělo do podoby, kdy to schodiště je víceméně už neschůdné,“ popsal situaci místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Celkové náklady na opravu se přitom odhadují na více než tři miliony korun.

„Když projednávalo Zastupitelstvo rozpočet na rok 2004, tak tam byly vyjmenovány akce, kde se počítá ze získáním nějaké dotace, ale které by se realizovaly i v případě, že by ta dotace získána nebyla. A rondelové schodiště, stejně jako rekonstrukce kašen na náměstí, tam patří,“ potvrdil opravy místostarosta. 

Město ale doufá, že se mu více než dvou milionový příspěvek z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj podaří získat.

„Máme zažádáno o dotaci z Programu na podporu cestovního ruchu v oblasti Severozápad Karlovarský kraj a mám informaci, že je poměrně dobrá naděje, že by ta dotace mohla být městu přiklepnuta,“ dodal Vanoušek. 

Na opravu schodiště už město vypsalo výběrové řízení a pokud vše půjde bez komplikací, tak by rekonstrukční práce mohly začít v dubnu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy