2003 – Sokolov: Stavba dvou kruhových objezdů se odkládá (TV Západ)

Zahájení výstavby prvních dvou kruhových objezdů v centru Sokolova, o jejichž vybudování se uvažuje už několik let, bude s největší pravděpodobností odloženo na příští rok.

dezinfekce

Karlovarské krajské zastupitelstvo sice na sokolovské objezdy pro letošní rok uvolnilo více než 7 milionů korun, Kraj ale před nedávnem město zároveň požádal, zdali by jejich výstavbu nebylo ochotno odložit.

„Protože teprve od příštího roku mohou získat nějaké dotace z Evropské unie, které by se tohoto mohly týkat. A my si zase myslíme jako správní hospodáři v rámci Kraje, že ta situace v Sokolově není zase až tak tragická, že by ještě jeden rok nemohla počkat. Nám to alespoň umožní lépe zvážit další opatření v oblasti nového náměstí, kde určitě dojde k ucpávání dopravy po tom, co ta křižovatka u městského úřadu bude hotová, abychom ty opatření tam zvládli tak, aby to příliš nezhoršilo dopravu v této oblasti,“ uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Dopravní situace v centru města není podle vedení radnice natolik kritická, aby kruhové objezdy, které mají nahradit frekventované křižovatky u městského úřadu a polikliniky, musely být postaveny okamžitě.

„Tak taková předběžná domluva je, že by zahájeno mohlo být ještě v letošním roce na konci roku. A já si myslím, že asi pravděpodobnější je jaro příštího roku,“ naznačil starosta. 

V současné době se již připravuje projektová dokumentace obou nových objezdů. Z té by také mělo vyplynout, kolik bude jejich výstavba stát město. Kraj totiž zaplatí pouze vybudování vlastních komunikací. Související stavby, jako například chodníky či zábradlí, pak již bude muset hradit sokolovská radnice.

„Já si myslím, že by ta částka neměla přesáhnout 15 milionů korun pro obě křižovatky,“ spočítal Jakobec.

Vybudování dvou kruhových objezdů by mělo přinést plynulejší provoz v sokolovské centru. Vedení města se ale obává, aby v důsledku rychlejšího průjezdu zároveň nezačalo docházet k ucpávání navazující silnice vedoucí kolem nového náměstí směrem ke světelné křižovatce u budovy soudu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy