2003 – Sokolov: Stavba cyklostezky bude pokračovat úsekem u Komerčky (TV Západ)

Úpravami úseku od Komerční banky k obchodnímu domu Plus, na které město získalo jeden a půl milionovou dotaci z Fondu malých projektů PHARE, bude v letošním roce pokračovat budování sokolovské městské cyklostezky.

dezinfekce

V případě, že se radnici podaří získat i další dotační prostředky, mohl by se ještě letos realizovat také finančně náročný úsek mezi Městským koupalištěm a Starou Ovčárnou. Celá cyklostezka spojující centrum Sokolova s nedávno vybudovanou vodní nádrží Michal má pak být hotova do konce tohoto volebního období.

"Samozřejmě počítáme, že nádrž Michal i včetně okolních pozemků jsou ve většinovém vlastnictví Sokolovské uhelné. A se Sokolovskou uhelnou je tady velmi dobré jednání, že tam bude vybudována cesta, která v podstatě bude mít parametry cyklostezky," uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Město se přitom bude podílet na vybudování cyklostezky až k hlavní komunikaci I/6. Zbylá část pak bude dokončena v rámci úprav okolí vodní nádrže Michal.

"Ano, my jsme si přáli, aby to bylo v tomto volebním období. Já bych si přál, aby to bylo ještě letos, ale jelikož ty finanční prostředky podle mě to neumožní, tak očekávám během dvou let," dodal Dvořák. 

Do budoucna přitom vedení radnice počítá s další etapou výstavby městské cyklostezky, která by v konečné fázi měla vytvořit okruh Sokolovem.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy