2003 – Sokolov: Probíhá výstavba cyklostezky KB - Plus (TV Západ)

V těchto dnech probíhá v Sokolově výstavba dalšího úseku městské cyklostezky, která má v budoucnu spojit centrum s novou vodní nádrží Michal. Zhruba tří set metrový asfaltový úsek od Komerční banky k obchodnímu domu Plus má být hotov do konce září.

dezinfekce

„Takže když si to promítneme, tak od Komerční banky dojedeme v podstatě až Baníku. Dále dojedeme zadem kolem zahrádek ke koupališti a pak nám chybí úsek od koupaliště v podstatě až na Areál zdraví. Na Areálu zdraví máme asfaltovou cestu a potom chybí udělat můstek, která povede pod viadukt, pod „Šestkou“ a potom kousek cyklostezky k jezeru Michal,“ popsal místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Právě budovaný úsek cyklostezky přijde na jeden a půl milionu korun, přičemž 70 % městu přispěla z fondů PHARE Evropská Unie. Celá cyklotrasa má být přitom zprovozněna v nejbližších letech. Chybějící části jsou totiž již projektově připraveny.

„Tzn. pokud město bude šikovné a podaří se nám získat dotace, tak v příštích dvou letech by člověk mohl dojet k jezeru Michal mimo komunikace, mimo hlavních komunikací,“ vysvětlil místostarosta. 

Vedle městské trasy se již začalo také s přípravami cyklostezky ze Sokolova do Chebu, která má vést podél řeky Ohře. Sokolovská radnice si před nedávnem nechala zpracovat studii proveditelnosti této páteřní cyklistické komunikace.

„A počítáme, že koncem září, začátkem října se sejdeme s ostatními městy, které jsou této cyklostezce napojeny, abychom se dohodli, jak budeme financovat zadání projektu,“ dodal Dvořák. 

Za finanční spoluúčasti Sokolova se nyní buduje také cyklostezka z nedalekého Královského Poříčí do Lokte, po jejímž dokončení budou cyklisté moci bez problémů dojet ze Sokolova až do Karlových Varů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy