2003 – Sokolov: Poplatky ze vstupného se možná zruší (TV Západ)

Pořadatelé kulturních a dalších akcí by už od počátku příštího roku neměli sokolovské radnici odvádět poplatek z vybraného vstupného. Zastupitelstvo by totiž mělo na svém nejbližším zasedání jednat o návrhu radních na zrušení obecně závazné vyhlášky o místních poplatcích ze vstupného.

dezinfekce

„Tak v podstatě jsme usoudili, že ten výnos z poplatků ze vstupného je tak nízký a ta agenda s tím tak veliká, že se městu nevyplatí vůbec něco takového chtít,“ shrnul hlavní argument starosta Sokolova Karel Jakobec.

V současné době by měli pořadatelé městu odvádět poplatek ve výši pěti až deseti procent z částky, kterou vyberou na vstupném.

„Protože se vesměs jednalo o akce, které město chce, tak tito pořadatelé dodatečně město žádali o prominutí. My jsme téměř vždy vycházeli vstříc, a protože ten výnos nakonec byl v tisícikorunových položkách, tak jsme usoudili, že předložíme Zastupitelstvu, aby tu vyhlášku úplně zrušilo,“ dodal Jakobec. 

S výjimkou roku 2001, kdy pořadatelé odvedli přes 20 tisíc korun, město inkasovalo naprosto zanedbatelné částky. Loni to bylo například pouhých tisíc korun. Letos pak dokonce na účet města ještě žádný poplatek ze vstupného nepřišel.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy