2003 – Sokolov: Nový ceník sociálních služeb (TV Západ)

Nový ceník plateb za úkony pečovatelské služby, kterou město převzalo na počátku letošního roku od zaniklého Okresu, schválili na návrh odboru sociálních věcí Sokolovští radní.

dezinfekce

„Vycházeli jsme ze zákonného ustanovení z vyhlášky Ministerstva práce a sociálních věcí 182 z roku 1991, kde jsou v podstatě určeny cenové hladiny pro jednotlivé úkony,“ popsal místostarosta Sokolova Rudolf Macháček. 

Devět pracovníků nedávno vzniklé Pečovatelské služby města Sokolova zajišťuje v současné době pomoc zhruba 220 klientům, přičemž poptávka mírně převyšuje kapacitní možnosti nové městské organizace. Podle nového ceníku zaplatí klienti například za praní prádla včetně žehlení a drobných oprav 50 korun za jednu hodinu práce, za úklid domácnosti 60 korun za hodinu, za dovoz oběda 10 korun nebo za provedení menšího nákupu 15 korun.

„Nemělo by se jednat o nějaké zvýšení poplatků za tyto služby co se týká klientů,“ vysvětlil místostarosta.

V letošním rozpočtu města jsou na zajištění provozu pečovatelské služby vyčleněny téměř tři miliony korun. Tyto prostředky by měly stačit rovněž na investice do vybavení služby. V tomto směru se uvažuje například o koupi nového dodávky svého vozu pro rozvoz obědů. Částka totiž byla schvalována v době, kdy nebylo jasné, v jaké výši a zda vůbec přispěje na provoz také Kraj.

„V současné době lze říct, že od Kraje máme potvrzenou dotaci ve výši zhruba devět set sedmdesát tisíc na deset měsíců provozu letošního roku s tím, že první dva měsíce jsme měli zapůjčené pracovníky, ale refundovali jsme jim mzdu, takže tam bychom měli dostat také ještě nějaký příspěvek od Kraje. Shrnu-li to, tak ta dotace by se měla pohybovat kolem milionu korun,“ dodal Macháček. 

Nový ceník plateb za úkony Sokolovské pečovatelské služby začne platit od prvního května letošního roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy