2003 – Cheb: Zavádí se nový systém prodeje uvolněných bytů (TV Západ)

Uvolněné byty v domech určených k prodeji budou mít v Chebu do budoucna šanci koupit zřejmě pouze lidé, kteří se zaváží, že městu vrátí svůj dosavadní obecní byt. Tento návrh již odsouhlasila majetkoprávní komise i rada města.

dezinfekce

„Domnívám se, že tímhle svým způsobem by mohli být uspokojeni jednak ti zájemci, kteří by dali přednost tomu bydlet v bytu v osobním vlastnictví nežli v bytu nájemním a následně by to mělo ten efekt, že by se uvolnil byt, který pak by mu bylo možno nabídnout k pronajmutí,“ popsal záměr města jeho místostarosta Pavel Vanoušek. 

Lidé, kteří budou ochotni nájemní byt vrátit, budou přednostně zařazeni do prvního kola výběrového řízení, kde bude opět rozhodujícím kritériem nabídnutá cena za koupi uvolněné bytové jednotky.

„Která by se potom dodatečně snížila o odstupné za byt, ve kterém oni bydlí a který by byli povinni vrátit,“ doplnil místostarosta. 

Například při vrácení bytu první kategorie bude za jeho každý metr čtvereční z nabídnuté ceny odečten jeden tisíc korun. Pokud by se do prvního kola výběrového řízení nikdo nepřihlásil nebo nabídky nedosáhly výše minimálně stanovené ceny, přišlo by na řadu kolo druhé. Toho by se pak již mohl zúčastnit kdokoli.

„Takže bude teď na rozhodnutí Zastupitelstva, jestli ten návrh přijme, protože toto je v pravomoci Zastupitelstva,“ dodal Vanoušek. 

Na vytvoření nového systému prodejů uvolněných bytů se Zastupitelstvo dohodlo na svém březnovém zasedání. Starý způsob, kdy se výběrového řízení účastnili pouze čekatelé na byt z pořadníku, totiž nemělo mezi zastupiteli jednoznačnou podporu a často docházelo k zablokování prodeje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy