2003 – Cheb: Vybavení nových úředníků vyjde na 14 milionů korun (TV Západ)

Nové počítače za více než jeden milion korun nakoupí v nejbližší době, kvůli rozšíření kompetencí a navýšení počtu úředníků po zrušení Okresního úřadu, chebská radnice.

dezinfekce

Řada delimitovaných pracovníků bývalého Okresu totiž používá computery, které nejdou napojit na síť Městského úřadu, dovybavit je navíc potřeba také stávající zaměstnance radnice. 

"Jedná se o padesát kusů nových počítačů a část z nich, asi polovina, by měla být pro úředníky z bývalého Městského úřadu v Chebu a zbývající polovina pro bývalé zaměstnance Okresního úřadu, kteří teď pracují u nás," potvrdil místostarosta Chebu Václav Jakl. 

Ve velmi špatném stavu je v některých převzatých kancelářích v budově zaniklého Okresního úřadu v ulici 26. dubna také nábytek, který bude podle vedení radnice potřeba v krátké době rovněž doplnit. 

"My jsme tady měli takové opatření, že úředníci, i když se stěhovali, tak nechávali nábytek na svých místech, včetně židlí, na Okresním úřadě toto se asi nepodařilo úplně udržet, takže jsem tam viděl místnosti, kde byly 4 stoly a každý byl úplně jiný, u toho jiná židle, barevně už vůbec nehovořím, takže někteří úředníci budou určitě potřebovat i vybavení nábytkem," přiblížil situaci starosta. 

Potřeba materiálního dovybavení tak bude znamenat další navýšení finančních prostředků, které musí město v souvislosti s reformou veřejné správy investovat z vlastních zdrojů. Státní příspěvek který radnice dostane na každého delimitovaného pracovníka zaniklého Okresu bude totiž z podstatní části použit na mzdy a odvody pojistného nových úředníků.  

"Přímo z městské Rady vzešel úkol, abychom si zkusili spočítat kolik nás zatíží reforma veřejné správy, kolik zatíží naše město, náš Městský úřad. Tak poté, co to spočítala vedoucí Finančního odboru a předložila materiál do Rady, tak ta částka je velmi přibližná samozřejmě, ale jedná se zhruba o 14 milionů korun navíc, nad všechny ty prostředky, které nám stát poskytne," dodal Jakl. 

Od počátku letošního roku převzalo město podstatnou část kompetencí zaniklého Okresního úřadu, včetně 88 jeho bývalých zaměstnanců. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy