2003 – Cheb: Místní Albion předskočil kapele Tata Bojs (TV Západ)

Podruhé během krátké doby zaplnili rockoví fanoušci téměř do posledního místa sál Produkčního centra Kamenná v Chebu. Pouhých pět dnů po úspěšném koncertu Tří sester zde vystoupila stále populárnější skupina Tata Bojs.

dezinfekce

Roli předskokanů na sebe vzali chebští Albion, kteří zahráli hlavně písničky z právě připravované desky.

„Máme za sebou nějaké singly, vinylovou desku, jeden split. Nějaká cédéčka ze zahraničí na kompilacích a teď aktuální z roku 2002 cédéčko Synthpathy, které vyšlo na Samuel Records. Z toho jsme vlastně dnes hráli devadesát procent materiálu. Natáčet bychom chtěli leden, únor, vyjít v průběhu příštího roku u jedné české firmy a doufáme, máme rozjednané i nějaké zahraničí, že to vyjde. Víc se můžou všichni diváci, posluchači dozvědět na internetových stránkách www.AlbionMusic.com,“ uvedl bubeník Albionu Petr Lípa. 

Tata Bojs na chebském koncertu zahráli skladby z posledních tří desek Futuretra, remixového Termixes a Biorytmů. Právě posledně jmenované album znamenalo pro skupinu průlomový úspěch. Biorytmy patřily několik týdnů mezi nejprodávanější tituly v Čechách a stranou nezůstaly ani při udělování tradičních Andělů za rok 2002. Akademie populární hudby přidělila skupině hned dvě zlaté sošky, a to v kategoriích Album roku a Nejlepší videoklip. V těchto dnech ale už Tata Bojs začínají pracovat na přípravě desky nové, která vyjde v průběhu příštího roku. 

„Máme nový studio kde to děláme. Celou desku připravujeme trošku jiným způsobem, než jsme vlastně doposud pracovali, protože si to děláme od začátku sami. Není to ten systém demáčů a že by písničky byly hotové a s těmi se pak šlo do studia. Ale ty písničky vznikají vlastně úplně od nějakých prvotních nápadů, které si nahrajeme a pak je rozvíjíme a často se mění v průběhu toho nahrávání dost. A zrovna po třech koncertech, které teď budou následovat, tak jedeme zase ke mně na chatu a tam budeme pracovat a pokračovat na té desce dál. Jsme teď vlastně v procesu a dva měsíce neděláme nic jiného než novou desku,“ popsal bubeník Milan Cais. 

„To, co máme rozdělané, tak je to tak půl na půl, ale spíše to, co máme, tak tam převládají akustické nástroje, i když akustické, elektrické, ale jakoby nástroje ručně přímo ovládané, strunné, elektronicky snímané. Ale ty jsou právě často různě zajímavě elektronicky zpracované. Například Láďa tuhle nahrál kytaru úplně bez komba a přitom elektrickou, viď?“ zeptal se na závěr řeči zpěvák Mardoša. 

„Zajímavý zvuk,“ odpověděl Cais. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy