2003 – Cheb: Město hledá věřitele společnosti Lanzaro (TV Západ)

Chebská radnice vyzývá na svých internetových stránkách firmy, kterým dluží současný provozovatel tržnice Dragoun firma Lanzaro. Případní věřitelé se mohou spojit s vedoucím Kontrolního a právního oddělení městského úřadu.

dezinfekce

Chebské Zastupitelstvo před nedávnem pověřilo vedení radnice, aby podalo soudní návrh na konkurz Lanzara. Ten ale předpokládá nejméně dva věřitele, přičemž městu se toho druhého prozatím nepodařilo najít.

„Město úspěšné není, protože zřejmě žádný druhý věřitel neexistuje nebo není,“ uvedl starosta Chebu Jan Svoboda. 

Firma Lanzaro přitom již od počátku letošního roku podniká v areálu tržnice zadarmo. Její jednatel se navíc už čtvrtý měsíc úspěšně vyhýbá převzetí písemné výpovědi z Dragounu kvůli nezaplacení nájemného na další dva roky.

„Strategie je pořád stejná, musí rozhodnout soudy a jiné cesty město nemá, nemůže používat násilí nebo nějaké netradiční cesty, co můžou používat soukromníci mezi sebou,“ vysvětlil starosta. 

Chebská radnice se tedy prozatím snaží asijským trhovců alespoň znepříjemňovat jejich podnikání.

„Tak jsou tam časté kontroly, pohybuje se tam policie. Nicméně je to i také trochu nestandardní řešení. Nelíbí se mi to, že musíme dělat znepříjemňování života někomu, i když bychom se všichni měli chovat podle pravidel a podle zákonů,“ dodal Svoboda. 

Lanzaro dluží městu na nájemném na další dva roky 60 milionů korun. Kvůli údajným nejasnostem v nájemní smlouvě navíc požaduje vrácení již zaplacených peněz za předešlé dva roky. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy