2003 – Cheb: Město chce přitvrdit proti trhovcům v Dragounu (TV Západ)

Již více jak čtvrt roku působí vietnamští obchodníci v chebské obří tržnici Dragoun zdarma, přičemž soudní rozhodnutí o případné výpovědi z nájmu je zatím v nedohlednu. Chebská radnice se proto rozhodla pro novou strategii. Asijským trhovců se pokusí co nejvíce znepříjemňovat jejich podnikání.

dezinfekce

"Nechci v tuto dobu nic říkat, prozrazovat, protože pak by všechna ta opatření byla zbytečná. Jestliže dopředu prozradím taktiku, tak přijdu na připraveného soupeře a vlastně by to vyzněla ta snaha naprázdno," uvedl starosta Chebu Jan Svoboda. 

Radnici se dosud jednateli Lanzara, jenž má pobývat ve Vietnamu, nepodařilo předat okamžitou výpověď z nájemní smlouvy. Chebský soud navíc zamítl žádost o určení soudního opatrovníka této firmy, kterému by město výpověď mohlo náhradou doručit. Na řadu teď proto mají přijít i jiné prostředky než pouze jednání nebo čekání na rozhodnutí soudu.

"Prostě bude se něco dít, bude to nestandardní a doufám, že to povede alespoň k tomu, že s námi začnou jednat. Když s námi jednat nebudou, budeme neustále přitvrzovat. Neříkám, že to budou kontroly, neříkám, že to bude něco jiného. Prostě budeme ten život vietnamským trhovců znepříjemňovat," varoval starosta. 

Vedení radnice vylučuje, že by se s dosavadním nájemcem mohlo výměnou za ukončení sporů domluvit na případné slevě z třiceti milionového ročního nájemného. I takové návrhy se totiž objevily na posledním jednání zastupitelstva.

"Protože bylo výběrové řízení a tam jasně byla stanovená částka, pod kterou nemůžeme jít, protože bychom porušili podmínky výběrového řízení a mohli by jsme se naopak ocitnout my před soudem, protože bychom tím vlastně znevýhodnit ty ostatní uchazeče, ostatní účastníky výběrového řízení, kteří v některých případech nabízeli i vyšší částky. A to prostě nejde. Jednou je výběrové řízení, to má svá pravidla a z toho já nemůžu slevit, i kdybych stokrát chtěl," vysvětlil starosta Svoboda. 

Prodej areálu bývalých kasáren, ať již v celku nebo po částech, je podle starosty města do budoucna nejlepším řešením. Město ale v současné době nemůže případnému zájemci zaručit, že ještě před prodejem bude Dragoun vyklizen. Nabízí se proto možnost areál nabídnout i se všemi současnými problémy, které by si muselo vyřešit až budoucí majitel.

"Pro město by to bylo asi jednodušší, ale nevidím to tak úplně čisté. Samozřejmě bych chtěl prodat areál už vyčištěný nebo podle nějakých pravidel, ale zase na druhé straně ta cena pro toho investora může být s těmi problémy, jaké tam jsou, levnější a záleží všechno na jednání," dodal Svoboda. 

Celý spor o Dragoun se rozhořel na konci loňského roku, kdy Lanzaro odmítlo zaplatit dohodnuté 60 milionové nájemné na další dva roky. Po městu naopak kvůli nejasnému vlastnictví stánků žádá vrácení již zaplacených šedesáti milionů za roky 2001 a 2002.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy