2003 – Cheb: Divizní Union prohrál v prvním utkání s Novým Borem 0:1 (TV Západ)

V úvodním zápase fotbalové divize B hostil chebský Union dalšího nováčka této soutěže Jiskru Nový Bor. V úmorném vedru si do ochozů stadionu Lokomotivy našla cestu více jak pětistovka diváků.

dezinfekce

V prvním poločase byli hosté lepším týmem. Domácí obranu zlobil především čtyřiadvacetiletý ghanský útočník Osumanu, který má zkušenosti z druhých lig v Turecku a na Kypru. Do vedení mohl jít Nový Bor už v 17. minutě, kdy po rohovém kopu skončila Podolského hlavička na břevně. O sedm minut později utekl po pravém křídle hostující Šiner, ale následnou Bílého střelu Šmejkal s přehledem kryl. 

Ve třicáté čtvrté minutě se opět připomnělo aktivní Osumanu, skóre se ani tentokrát ale neměnilo. V závěrečných minutách prvního dějství se probudili také domácí. Ve 40. minutě zahrával rohový kop Kalán, míč se dostal k nepokrytému Novákovi, ale jeho nebezpečná střela skončila těsně nad. 

O tři minuty později stáhl hostující Bláha ve velkém vápně Kunu a rozhodčí Štrencl nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. K míči se tradičně postavil Švejnar, ale jeho nepříliš umístěnou střelou gólman Szabo vyrazil. 

Ve druhé půli se hra opticky vyrovnala, více příležitostí si ale opět vytvořili hosté. Hned ve 47. minutě nevyšla domácím ofsajd nová past, ale Bobelák, přeloboval i Šmejkalovu branku. O čtyři minuty později zmařil Szabo včasným vyběhnutím šanci chebského Dočekala. 

Pak už opět přišly velké chvilky galského útočníka hostů. V padesáté osmé minutě střílel ještě těsně nad. O osmnáct minut později byl už ale úspěšný. Prudkou střelu střídajícího Šestáka vyrazil Šmejkal pouze k Osumanovi a ten pohodlně otevřel skóre. 

Od osmdesáté čtvrté minuty hráli domácí bez vyloučeného Jana Bauera, přesto mohli ještě vyrovnat. Již v nastaveném čase se po rohu opřel do míče Veleman, ale jeho nádherný volej neprošel houštinou těl před bránou. Když pak gólem neskončil ani samostatný nájezd Osumana, odvezli si hostující hráči z Chebu tři body za nejtěsnější výhru 0:1. Další domácí zápas sehraje Union v neděli čtyřiadvacátého srpna, kdy od sedmnácti hodin hostí Libuš.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy