2003 – Cheb: Budovu bývalé vojenské správy získá město (TV Západ)

V průběhu letošního roku má chebská radnice od Ministerstva obrany bezúplatně převzít budovu bývalé vojenské správy v Jiráskově ulici. Nežli se tak skutečně stane, má tento objekt pronajatý za symbolickou 1 korunu. O získání budovy, která je jeho historickým majetkem, se přitom město snaží již několik let.

dezinfekce

"Tam podle příslušného zákonamajetek, který byl užíván státem, i když byl historickým majetkem obcí, se nevydával. A protože v současné době Okresní vojenská správa tady v Chebu skončila svou činnost, tak už je možno, aby došlo k vydání té budovy," uvedl místostarosta Pavel Vanoušek. 

V objektu bývalé vojenské správy se nachází 24 kanceláří, větší jednací sál a potřebné zázemí. 

"Ta budova je ne v optimálním, ale dobrém technickém stavu, nemá žádné závažné závady, střecha je v pořádku, budova není vlhká, takže je v podstatě možné ji okamžitě začít využívat," popsal stav nemovitosti starosta. 

O dalším využití ale město ještě nemá konkrétní představu. Dispozice budovy je přitom vhodná zejména k administrativním účelům, možné je rovněž přebudování na byty případně ubytovnu. 

"O tom, jak bude budova využita ještě nebylo rozhodnuto. A samozřejmě každý námět z veřejnosti, případně od podnikatelských subjektů, které by věděly pro co jí využít, případně měli zájem ji využít, bude vyhodnocen a posouzen," dodal Vanoušek. 

Město od armády již v loňském roce bezúplatně převzalo podstatnou část areálu bývalých kasáren na Zlatém vrchu. Kromě bývalé vojenské správy má nyní zájem také o získání dalších budov a pozemků. Hovoří se například o chebském letišti.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy