2002 – Sokolov: Rozhoduje se o budoucím využití nádrže Michal (TV Západ)

O další rozvoj právě dokončované třicetihektarové vodní nádrže Michal se do budoucna pravděpodobně bude starat sokolovská radnice a společnost Sokolovská uhelná. Těžařská společnost se sice již před časem zavázala, že nádrž, která vzniká na ploše zrekultivovaného bývalého lomu, převede po jejím dokončení bezúplatně na město, ale tuto dohodu komplikují problémy s vlastnictvím okolních pozemků.

dezinfekce

Většina využitelných ploch v blízkosti nádrže totiž patří zbytkovému podniku Palivový kombinát Vřesová, tedy v podstatě státu. Město i Sokolovská uhelná proto požádaly o jejich bezúplatné získání, které se ale jeví jako málo pravděpodobné. 

"Teď neověřená informace je, že usnesením Vlády, že budou přiklepnuty Sokolovské uhelné a úplatně, ne zadarmo," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Sokolovská uhelná, která pozemky s největší pravděpodobností od státu odkoupí, proto přišla s návrhem na založení společnosti, která by se o další rozvoj vodního díla starala. Město i těžařská firma by v ní přitom měly padesátiprocentní vlastnický podíl. 

"V podstatě, z našeho pohledu, jsou teď dvě možnosti. Buďto nechat Sokolovské uhelné celé, ať si s tím dělá, co chce, ať si s tím zachází, jak ona bude uznávat za vhodné. Anebo že vstoupíme do této společnosti a budeme nějakým způsobem tu výstavbu ovlivňovat," nastínil Jakobec. 

Město proto věří, že se Sokolovskou uhelnou domluví na nějakém rozumném řešení. Radnice by totiž nerada ztratila vliv na rozhodování o dalším rozvoji vodního díla. Těžařská společnost navíc již projevila ochotu do vybudování potřebného zázemí pro koupající se, v tomto směru se mluví například o výstavbě tobogánu, vložit své prostředky. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy